Testen op Candida

Uncategorized

Is Candida de oorzaak van uw darmklachten?

Veel mensen hebben regelmatig last van hun darmen. Dit is erg vervelend! De darmen bevatten bacteriƫn, gisten en schimmels. Normaal gesproken zijn deze allemaal goed in balans. Het kan voorkomen dat er een overschot aan gisten in de darmen is. Hierbij is er vaak teveel van de gistsoort Candida Albicans. Dit kan leiden tot darmklachten. Soms kan het helpen om minder zetmeel te eten. Gisten voeden zich namelijk met zetmeel. Bij ernstige klachten raden we altijd aan om contact op te nemen met uw huisarts. Wilt u weten of Candida de oorzaak is van uw darmproblemen? Doe dan een test!

Mogelijke darmklachten

Heeft u last van onverklaarbare darmklachten? Dan kan een overvloed aan Candida de oorzaak zijn. De onderstaande klachten kunnen een indicatie zijn voor een overmatige groei van Candida in de darmen:

  • Winderigheid of een opgezette buik
  • Onverteerd voedsel in de ontlasting
  • Brijachtige of plakkende ontlasting
  • Misselijkheid
  • Vermoeidheid
  • Anale jeuk
  • Huidaandoeningen

Een Candida test bestellen

Herkent u de hierboven genoemde klachten? En vermoedt u dat een overvloed aan Candida mogelijk de oorzaak zou kunnen zijn? Dan doet u er verstandig aan om een Candida test te laten doen. Gelukkig kunt u tegenwoordig heel eenvoudig online een Candida test bestellen.

Zo werkt een Candida test

De hoeveelheid gist in de darmen kan gemeten worden aan de hand van de ontlasting. Wilt u een Candida test doen? Dan moet u een monster van uw ontlasting nemen. Dit wordt opgestuurd naar het lab. Hier onderzoeken ze de hoeveelheid gist en zetmeel. Is er een overmatige hoeveelheid Candida aangetroffen? Dan krijgt u dat zo snel mogelijk te horen. Het is raadzaam om na de uitslag van de test met een arts te overleggen over eventuele vervolgstappen.

Comments are closed.