Alles wat u moet weten over de VCA VOL opleiding

Uncategorized

VCA VOL opleiding

De VCA VOL opleiding

VCA VOL is een afkorting die staat voor: VGM Checklist Aannemers Veiligheid voor Operationeel Leidinggevenden. Kort gezegd is dit een opleiding over veilig en gezond werken, die vooral gericht is op leidinggevenden. Ieder bedrijf en iedere zzp’er heeft baat bij deze kennis. Wij vertellen u er graag meer over in dit blog.

Waarom een VCA VOL opleiding volgen?

De belangrijkste reden voor veel mensen om de VCA VOL opleiding te volgen is om zo een VCA-certificering te halen als bedrijf. Een voorwaarde voor deze certificering is namelijk dat alle leidinggevenden de VCA VOL cursus moeten afronden. Met dit diploma kunt u aantonen dat alle leidinggevenden voldoende kennis hebben van veiligheidsmanagement. Klanten kiezen bovendien steeds vaker voor een bedrijf met een VCA-certificering.

Onderwerpen van de VCA VOL opleiding

Na het volgen van de VCA VOL opleiding heeft u complete kennis van de basisveiligheid. Bij de VCA VOL opleiding komen de volgende onderwerpen aan bod:

 • Veiligheids- en gezondheidswetgeving
 • Gevaren, risico’s en preventie
 • Ongevallen
 • Veiligheidsgedrag
 • Rechten, plichten en overleg
 • Procedures, instructies en signalering
 • Voorbereiden op noodsituaties
 • Gevaarlijke stoffen, brand en explosie
 • Arbeidsmiddelen
 • Elektriciteit
 • Een ergonomische werkplek
 • Persoonlijke beschermingsmiddelen

Een cursus op locatie

Er zijn verschillende manieren om de VCA VOL opleiding te volgen. U kunt kiezen voor een schriftelijk cursus. Hierbij kunt u op uw eigen tempo het lesmateriaal doornemen. Ook zijn er bedrijven die de cursus aanbieden. Dit heeft als voordeel dat u sneller klaar bent en direct antwoord krijgt op eventuele vragen. Ook is het mogelijk om de VCA VOL opleiding op locatie te volgen. Dit maakt het mogelijk om de inhoud van de cursus nog meer af te stemmen op uw bedrijf.

Wilt u meer weten over de VCA VOL opleiding? Neem dan gerust contact met ons op.

Comments are closed.