Waarom is het belangrijk om uw dak te reinigen?

Wonen

Dakreiniging is belangrijk!

Heeft u nog nooit een dakreiniging uit laten voeren, of zelf uitgevoerd? Dat is geen goed teken, want het is een belangrijke klus! Toch zijn er veel huiseigenaren die er helemaal niet bij stilstaan dat ook het dak periodiek gereinigd moet worden. Waarom een dakreiniging zo belangrijk is, leest u in dit blog.

Organismen tasten het dak aan

De belangrijkste reden om periodiek een dakreiniging uit te (laten) voeren, is omdat er allerlei organismen zijn die zich aan het dak gaan hechten. Algen, korstmossen en mossen zijn de grootste boosdoeners. Die voeden zich met uw dakbedekking, en eten het organisch materiaal hiervan. Hoe langer ze de dakbedekking aantasten, hoe meer schade ze kunnen veroorzaken. De organismen eten door de dakbedekking heen tot in het dakbeschot, waardoor houtrot kan ontstaan. Dit zorgt voor scheuren waarin vocht kan komen, wat leidt tot schimmelgroei. Hierdoor ontstaan op zijn beurt weer gezondheidsrisico’s. Bovendien kan het voor grote lekkages aan uw dak zorgen.

Verzekering ingetrokken

Wist u dat een vuil dak een reden kan zijn voor de verzekeringsmaatschappij om uw woonverzekering polis als gevolg van een vuil dak te annuleren? De reden hiervoor is de eerdergenoemde schade die een vuil dak aan een woning kan aanrichten. Steeds meer huiseigenaren krijgen last van dit soort schade. Een verzekeringsmaatschappij kan een huiseigenaar benaderen met een zeer korte termijn om een dakreiniging uit te laten voeren, omdat ze anders de verzekering zouden verliezen. Het is dan ook het beste om proactief het dak schoon te laten maken.

Een mooiere uitstraling

De laatste reden die we nog willen benoemen voor het uitvoeren van een dakreiniging, is omdat het er simpelweg veel mooier uitziet wanneer het dak van uw woning goed schoongemaakt is. Een vuil dak kan de aandacht echt wegtrekken van een mooie gevel of tuin. U kunt dus zoveel tijd als u wilt besteden aan het fatsoeneren van uw tuin, het vuil dak is het enige wat opvalt! Ook wanneer u uw woning wilt verkopen is het dus erg belangrijk om het dak te reinigen.

Laat u regelmatig een dakreiniging uitvoeren, of doet u dat zelf? Deel uw tips en ervaringen met ons via het contactformulier!

Comments are closed.