Waarop letten bij verf kiezen in verfwinkel?

Uncategorized

U hoeft het wiel niet zelf uit te vinden

Als we iets hebben geleerd van professionele schilders, is het dat u uw tijd moet waarderen. Als u uw huis gaat schilderen, koop dan de beste verf bij de verfwinkel die u zich kunt veroorloven en voorkom dat u meer dan twee keer moet schilderen. Maak daarnaast een weloverwogen keuze of u voor hoogglans, glanzend, halfglans of mat wilt gaan. Dat scheelt veel tijd in de verfwinkel! Hieronder leest u onze tips voor het kiezen van de juiste verf in de verfwinkel.

Kies de kleur niet als eerst

Het is misschien wel het leukste onderdeel van het schilderen van uw huis, maar het kiezen van een verfkleur is niet per se het eerste waar u aan moet denken. Kijk bijvoorbeeld eerst naar het soort verf dat u nodig heeft. Dat hangt vaak af van het soort muren dat u wilt schilderen. Als u deze kennis heeft vergaard, kunt u veel gerichter zoeken naar een geschikte kleur!

Neutraal hoort erbij

U hoeft natuurlijk niet alle kleuren te vermijden, maar u moet eerst beslissen waar u de aandacht op wilt vestigen in een kamer. Als uw antwoord de muren zijn, voelt u zich dan vrij om gekke kleuren te gebruiken. Als u ervoor kiest om veel kleur op de muren te gebruiken, is het wel verstandig om de andere delen van uw kamer neutraal te houden, zodat u niet teveel prikkels creëert die met elkaar concurreren. Daarom werken gedurfde kleuren bijvoorbeeld goed in de badkamer, omdat al het andere in een badkamer al wit is.

Maak gebruik van kleurtesters

Koop testers bij verfwinkels in een paar kleuren en tinten en schilder al een groot gebied op een paar verschillende muren, zodat u kunt zien hoe het licht erop valt op verschillende tijdstippen van de dag. Probeer de verf niet tegen witte muren te testen, omdat dit de kleur teveel zal beïnvloeden. Als er geen andere optie is, verbreed dan het gebied dat u schildert iets meer, zodat u een beter beeld van de kleur en lichtinval krijgt.

Heeft u zelf nog tips voor het kopen en testen van verf in verfwinkels? Laat het ons weten via ons contactformulier!

Comments are closed.