Stress in de transport en logistiek

Transport

Hoe met stress om te gaan?

Bent u een vrachtwagenchauffeur of expediteur? Dan weet u waarschijnlijk als geen ander dat het vaak een race tegen de klok is. In drukke tijden, zoals rond kerst, loopt de tijdsdruk in de logistiek enorm op. Hoewel het soms onmogelijk lijkt, is het voorkomen van stress tijdens deze periodes van groot belang. In deze blog willen we u wat tips en tools geven die u kunt toepassen om met de hectiek tijdens in de logistiek om te gaan. Lees verder!

Maak goed gebruik van pauzes

Wat doet u eigenlijk tijdens de pauzes van uw ritten? Om stress te bestrijden, kunt u ook eens iets anders proberen dan alleen iets eten of drinken. U kunt bijvoorbeeld ontspanningsoefeningen doen tijdens de rusttijd of zelfs in de file. Na lang zitten, kan het lonend zijn om een pauze in te lassen voor een wandeling. Zelfs tijdens onvrijwillige pauzes, zoals in files of wachttijden voor laden en lossen, kan stress worden voorkomen met ademhalingsoefeningen en wat meditatie. Niets voor u? U weet het pas als u het probeert!

Goede slaap is essentieel

Volgens verschillende onderzoeken blijken de meeste ongevallen op de weg te gebeuren door vermoeidheid van de bestuurder. U kunt dit tegengaan door voldoende te slapen. Slaap bijvoorbeeld minimaal 6 uur, en meer als u dat nodig heeft. Het kan waardevolle tijd kosten, maar het is uiteindelijk een veiligere en stressvrije manier van werken. Het is ook belangrijk dat u probeert een regelmatig slaapritme te creëren. Na verloop van tijd zal het lichaam eraan wennen en slaapt u vanzelf een stuk beter!

Laat techniek het werk voor u doen

Het efficiënt en veilig laden en lossen van vrachtwagens is een andere factor die stress kan verminderen. Kost het u te veel tijd om te lossen en is uw laad- en lossysteem oud of onbetrouwbaar? Dan krijgt u hier gegarandeerd meer stress van dan bij een goed werkend systeem. Bezoek een expert om degelijke voorzieningen voor laden en lossen aan te schaffen. Benieuwd waar u die kunt vinden? Vraag het ons via het contactformulier!

Comments are closed.