Zonnepanelen op boerderij

Wonen

Zonnepanelen laten plaatsen op de boerderij

Zonnepanelen: veilig, duurzaam én voordelig

Heeft u een boerderij en overweegt u om zonnepanelen te laten plaatsen? Goed idee! Zonnepanelen in de landbouw of de veeteelt zijn een verstandige investering. Bovendien kunt u op deze manier heel eenvoudig bijdragen aan een groenere wereld. Een boerderij heeft vaak een groot ongebruikt dakoppervlak waar de zonnepanelen op geplaatst kunnen worden. Met veel zonnepanelen voorziet u niet alleen uw eigen boerderij van duurzame energie, maar ook anderen. Energie die u zelf niet gebruikt, kunt u namelijk gewoon doorverkopen. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar ook nog eens fijn voor uw bankrekening! Wij vertellen u hier graag meer over zonnepanelen op de boerderij.

Zijn zonnepanelen op een stal veilig?

Zonnepanelen op een boerderij worden vaak geplaatst op het dak van een stal of schuur. Hier is namelijk veel ongebruikte ruimte. Bovendien zijn deze daken vaak platter dan die van het woonhuis. Hierdoor kunt u meer zon opvangen. U wilt natuurlijk wel voorkomen dat het dak het begeeft door het gewicht van de zonnepanelen. Daarom moet bij het plaatsen van de panelen rekening worden gehouden met de maximale draagkracht van het dak. U kunt eventueel het dak verstevigen om hiermee de draagkracht van het dak te vergroten. U kunt er ook voor kiezen om de zonnepanelen in het dak te laten plaatsen, in plaats van erop. Maar dat is af te raden. Met panelen op het dak is de kans op brand namelijk veel kleiner. Met een paar kleine aanpassingen zijn zonnepanelen op uw stal of schuur dus volkomen veilig.

Subsidies voor zonnepanelen

Landbouw- en veeteelt ondernemingen spelen een belangrijke rol in het opwekken van duurzame energie. Daarom zijn er verschillende subsidies beschikbaar. Deze zijn speciaal voor zonnepanelen op de boerderij. Bovendien kan het u voordeel opleveren bij de belasting wanneer u zonnepanelen laat plaatsen. Dus denkt u ook na over zonnepanelen op de boerderij? Laat u dan goed adviseren over de mogelijkheden voor subsidie.

Zoekt u een installateur voor zonnepanelen of iemand die u meer kan vertellen over subsidie voor zonnepanelen? Neem gerust contact met ons op. Wij helpen u graag!

Comments are closed.