Terrasoverkapping

Wonen

Alles over terrasoverkappingen

Is een terrasoverkapping iets voor u?

Een terrasoverkapping heeft meerdere voordelen. Hiervoor moet uw tuin natuurlijk wel geschikt zijn. Het zal echter niet aan de grootte liggen: terrasoverkappingen zijn er in alle soorten en maten. U kunt zich bijvoorbeeld wel afvragen waarvoor u een terrasoverkapping nodig heeft. Brengt u veel tijd buiten door? Heeft u voorwerpen die niet in de zon of regen kunnen staan? Heeft u een groentetuin die wel wat bescherming kan gebruiken? Dan is een terrasoverkapping wellicht iets voor u. Lees meer in dit blog!

De voordelen van terrasoverkapping

Terrasoverkappingen zorgen niet alleen voor veel schaduw, maar creëren ook een uitnodigende ruimte die in de zomer gemakkelijk je woonkamer kan vervangen. Zo kunt u er veel meubels onder kwijt en is het in de zomer de ‘place to be’ voor al uw familie en vrienden. Daarnaast is een terrasoverkapping een veilige manier om uw terras te beschermen. En als u tuinmeubilair heeft, beschermt een terrasoverkapping deze goed. Verder heeft een terrasoverkapping de volgende voordelen:

  • Snel en eenvoudig te plaatsen
  • Bescherming tegen schadelijke uv-straling
  • Ruimte voor planten en decoraties
  • Veel keuze aan modellen
  • Veel verlichtingsmogelijkheden

Hoe kiest u een terrasoverkapping?

Denk niet alleen aan de uitstraling, maar ook wat de meerwaarde van een terrasoverkapping zou zijn voor uw huis. Er zijn verschillende soorten constructies die u kunt gebruiken voor schaduw in uw achtertuin. Sommige mensen houden van pergola’s, anderen kiezen voor een uitschuifbare terrasoverkapping of een zeiloverkapping. Voordat u een terrasoverkapping koopt, moet u ook beslissen welk materiaal voor u geschikt is. Er zijn verschillende veel voorkomende materialen, waarvan hout de meest voorkomende is. Natuurlijk wilt u een terrasoverkapping kiezen die past bij de uitstraling van uw huis.

Zelf bouwen of laten maken?

Het is natuurlijk een optie om zelf een terrasoverkapping te bouwen. Er zijn inmiddels genoeg DIY-bouwpakketten te vinden om je persoonlijke terrasoverkapping te maken. U hoeft zich geen zorgen te maken over het formaat en u kunt alles zelf van A tot Z kiezen. Heeft u hier geen tijd of zin voor? U kunt dan net zo goed een sfeervolle terrasoverkapping laten maken door een gespecialiseerd bedrijf. Ook hier heeft u de regie in eigen hand, aangezien u zelf het materiaal en de afmetingen kunt kiezen.

Decoreer uw terrasoverkapping mooi met planten, ruime zitjes en verlichting om er een uitnodigende zithoek van te maken in uw tuin. Heeft u nog tips om zelf terrasoverkappingen te maken of te decoreren? Laat een bericht achter op onze contactpagina.

Comments are closed.