Prosecco, een feestelijk drankje!

Horeca

Lekkere Italiaanse prosecco

Prosecco is een heerlijke Italiaanse wijn met bubbels. Het wordt veel geschonken op feesten, bruiloften en andere speciale gelegenheden. Maar ook voor bij de borrel is prosecco razend populair. In dit blog leest u meer over deze bijzondere wijn.

De herkomst van prosecco

Prosecco is eeuwenoud en wordt gemaakt van de Glera druif. De Romeinen maakten al wijn van deze druif. In 1772 wordt dit voor het eerst prosecco genoemd. De wijn wordt van oudsher geproduceerd in het Italiaanse Veneto, een provincie ten noorden van Venetiƫ. Regelmatig wordt prosecco vergeleken met cava of champagne. Sommige mensen denken zelfs dat het andere namen zijn voor dezelfde wijn. Maar dit is niet juist! Het zijn alledrie mousserende wijnen, maar ze zijn niet hetzelfde. Ze worden gemaakt van andere druiven. Bovendien is cava een Spaanse wijn en champagne is Frans.

De smaak

Prosecco is een mousserende wijn. Het smaakt licht zoet en fruitig door tonen van peer. Bovendien heeft prosecco een licht zure smaak. Dit, in combinatie met de bubbels, wekt de eetlust op. Daardoor is prosecco zo populair als aperitief. Bovendien is prosecco dorstlessend en neutraliserend. U wisselt dus moeiteloos naar een rode of witte wijn. Maar ook bij het hoofdgerecht kunt u gerust prosecco blijven drinken. Vooral bij zalm en andere visgerechten komt de smaak van prosecco goed tot zijn recht.

Twee varianten

Tot slot is het goed om te weten dat er twee varianten van prosecco zijn: frizzante en spumante. De frizzante is mousserend en de spumante is licht mousserend. Het verschil komt door het verschil in koolzuurdruk. De koolzuurdruk bij de frizzante licht wat lager. Hierdoor heeft de frizzante een minder schuimige mousselaag.

Over welk onderwerp wilt u graag meer weten? Nieuwsloket zoekt het met alle plezier voor u uit! Laat het ons weten en neem contact met ons op.

Comments are closed.