Wat te doen bij lekkage

Loodgieter Wonen

Tips voor het verhelpen van een lekkage

Een lekkage is natuurlijk vervelend. Niet alleen is het lastig, maar het kan bovendien voor veel schade aan je woning zorgen. Heb jij last van een lekkage in Bergschenhoek? In dit blog vertellen we je wat je in dat geval moet doen.

Doe dit direct

Wanneer je last hebt van een lekkage, moet je een aantal stappen direct ondernemen. De schade moet eerst zo beperkt mogelijk blijven. Begin door direct de hoofdkraan dicht te draaien. Zo kan de lekkage niet nog meer schade aanrichten. Dan kunt u stappen nemen om zelf de waterschade te beperken. Denk hierbij niet alleen aan het neerzetten van bijvoorbeeld bakjes of emmers om het water op te vangen, maar ook door aan de slag te gaan met droogapparatuur. In bijna alle gevallen worden de kosten om de schade te beperken door de verzekeraar vergoed.

Lekkage verzekert?

Over de verzekering gesproken, maak ook meteen foto’s van alle schade die aangericht wordt door de lekkage. Die kunt u namelijk op een later moment als bewijsmateriaal voor de verzekering gebruiken. Bel vervolgens met de verzekering, en bespreek welke stappen u dan moet ondernemen. Het is belangrijk om eerst de verzekering te bellen, en dan pas de loodgieter, omdat de reparaties altijd door de verzekeraar goedgekeurd moeten worden. Anders zullen zij de kosten niet vergoeden. Bel na toestemming met de loodgieter.

Het lek opsporen

Voordat de lekkage opgelost kan worden, moet natuurlijk wel eerst de bron gevonden worden. Dat kan een lekkende leiding, dakbedekking of een lekkage in de badkamer zijn. Soms is hij heel makkelijk gevonden, maar in veel gevallen lukt dat zelf ook niet. Dan is het slim om een specialist hiervoor in te schakelen. Wanneer u contact met ons opneemt, helpen wij u graag met het vinden van een betrouwbare professional bij u in de buurt.

Comments are closed.