5 redenen om elektrisch te gaan rijden

Vervoer

Uw nieuwe elektrische auto

Bent u op zoek naar een nieuwe auto? Kies dan voor een elektrische auto, en profiteer van de vele voordelen die elektrisch rijden met zich meebrengt. In dit blog vertellen we meer over de voordelen van de elektrische auto met een eigen laadpaal aan huis.

1. Geld besparen

Wanneer u ervoor kiest om elektrisch te gaan rijden, zult u flink op de kosten besparen. Een elektrische auto is over het algemeen nog wel iets duurder dan een benzineauto, maar daar staat tegenover dat het opladen goedkoper is dan de benzine. U hoeft dus minder te betalen om even ver te rijden. Bovendien is het onderhoud van een elektrische auto goedkoper.

2. Minder onderhoud

Het onderhoud van de elektrische auto is goedkoper, omdat de auto minder onderhoud vereist. De aandrijving van een elektrische auto is namelijk zeer simpel. Er zijn weinig mechanische onderdelen, en weinig draaiende onderdelen die voor slijtage zorgen. Ook zorgen lage temperaturen ervoor dat er geen trillingen in de elektromotor zijn.

3. Veilig rijden

Met een elektrische auto rijdt je veiliger. Ze hebben een lager zwaartepunt, betere kreukelzone, en kortsluiting en brandgevaar zijn sneller uitgesloten. Bovendien heeft de auto geen explosieve vloeistoffen.

4. Makkelijk thuis opladen

Het opladen van een elektrische auto is niet alleen goedkoper dan tanken, het is ook een stuk makkelijker. U kunt hem namelijk gewoon wanneer u thuis bent opladen aan uw eigen laadpaal. Dit doet u ‘s nachts, en ‘s ochtends is de accu helemaal vol. Is de accu leeg als u op weg bent? Dan kunt u hem bij een van de vele oplaadpunten in Nederland opladen. Langs de snelweg staan snellaadpalen, en ook op veel openbare parkeerruimtes staan tegenwoordig laadpalen. Hier heeft u alleen een pas voor nodig om er gebruik van te maken.

5. Beter voor het milieu

Het laatste voordeel van de elektrische auto dat we nog willen benoemen is het feit dat u het een stuk beter is voor het milieu om elektrisch te rijden dan om te tanken. U kunt hem opladen met uw eigen zonnepanelen, een volledig duurzame bron. Ook is de elektrische auto tijdens het rijden helemaal CO2 en uitlaatgas vrij.

Wilt u meer weten over de voordelen van een elektrische auto, en hoe een laadpaal bij u thuis precies werkt? Neem dan contact op, wij vertellen graag meer.

Comments are closed.