Voorkom een inbraak tijdens uw vakantie

Slotenmaker

Hoe weten inbrekers dat u op vakantie bent?

Wilt u graag voorkomen dat er tijdens uw vakantie wordt ingebroken in uw woning? Dan zijn er naast inbraakbeveiliging nog een aantal andere tips die wij u hiervoor kunnen geven. Slotenmakers weten namelijk precies waar inbrekers op letten om te zien of u op vakantie bent. Deze informatie delen wij graag met u in dit blog.

Caravan of dakkoffer

Mensen die met de auto op vakantie gaan, nemen vaak een caravan of een dakkoffer mee. In de meeste gevallen staat de caravan of de auto met dakkoffer dan al een paar dagen voor de deur zodat deze makkelijk is om in te laden. Een auto met dakkoffer of caravan voor de deur is echter voor inbrekers een signaal dat u misschien wel binnenkort op vakantie gaat.

Plakband over de deurbel

Een andere truc die inbrekers vaak gebruiken is het plaatsen van een plakbandje over de deurbel. Zo blijft de deurbel de hele dag rinkelen. Wanneer het plakbandje na een dag niet is verwijderd kunnen de inbrekers er vanuit gaan dat u niet thuis bent.

Grote stapels post

Mensen die op vakantie gaan halen uiteraard niet hun post van hun deurmat. Inbrekers maken via de brievenbus een foto van de post op uw deurmat. Ligt deze post er na een paar dagen nog steeds, of is er zelfs meer post bij gekomen? Dan bent u waarschijnlijk niet thuis. U kunt uw buren vragen om af en toe uw post te verwijderen om te voorkomen dat inbrekers deze truc bij u gebruiken.

Let de volgende keer dat u op vakantie gaat op de bovenstaande punten om de kans dat er in uw woning wordt ingebroken aanzienlijk te verkleinen!

Comments are closed.