Kun je beter reizen per taxi of met Uber?

Taxi

De verschillen tussen Uber en een taxi

Heb jij wel eens een taxi in Nijmegen nodig? Dan heb je de keuze uit een klassieke taxi of een taxi van de app Uber. Reizen via de Uber app is sinds een aantal jaren een populaire keuze voor veel mensen. Dat komt omdat een ritje via Uber over het algemeen goedkoper is dan reizen met een klassieke taxi. Maar wat is nu eigenlijk beter, reizen per taxi of met Uber? Wij zetten de verschillen voor je op een rij.

De prijs

Zoals we eerder al benoemden, liggen de prijzen bij een Uber vaak iets lager dan wanneer je reist met een taxi. Bij een reguliere taxi heb je aan de andere kant vaak wel een vaste prijs. Daardoor hoef je bijvoorbeeld niet extra te betalen wanneer je chauffeur verkeerd rijdt. Ook bij filevorming kan de prijs van de rit met een Uber ineens flink oplopen. Omdat ‘gewone’ taxi’s in bepaalde regio’s gebruik mogen maken van de busbanen ben je meestal sneller op bestemming.

Professionaliteit

Via de Uber app kun je zomaar bij een onervaren chauffeur in de auto terecht komen die niet op een prettige manier rijdt of niet de kortste route neemt. Bij professionele taxibedrijven weet je zeker dat je altijd vervoerd wordt door een betrouwbare chauffeur. Zo is de kans dat je veilig en op tijd op uw bestemming aan komt vele malen groter.

De auto’s

Een professioneel taxibedrijf wil natuurlijk goed voor de dag komen en investeert daarom in mooie auto’s en goed onderhoud hiervan. Hoewel Uber wel eisen stelt aan de auto’s van hun chauffeurs, kan de kwaliteit van deze wagens flink wisselen.

Comments are closed.