Wanneer schakelt u een ontruimingsbedrijf in?

Verhuizen

Woningontruiming: een emotionele gebeurtenis

Er zijn veel redenen waarom er een woningontruiming uitgevoerd zou moeten worden. Soms is het een prettige gebeurtenis, bijvoorbeeld een verhuizing naar een mooie nieuwe woning, maar in sommige gevallen is het ook zeer emotioneel. Veel mensen kiezen er dan voor om een ontruimingsbedrijf dat zich hierin gespecialiseerd heeft, bijvoorbeeld een bedrijf voor een woningontruiming in Amsterdam.

Verhuizing

Wanneer u gaat verhuizen, kunt u natuurlijk een ontruimingsbedrijf inschakelen. Zij brengen de spullen naar uw nieuwe woning. Als er spullen zijn die u niet mee wilt nemen, kunnen zij het naar een kringloopwinkel of goed doel brengen. U kunt de spullen ook door het ontruimingsbedrijf laten taxeren. Dan krijgt u er vaak zelfs nog een leuk bedrag voor, wat verrekent wordt op de rekening van het ontruimingsbedrijf. Het bedrijf laat de woning bezemschoon achter. Een ontruimingsbedrijf wordt vaak ingeschakeld wanneer iemand gaat verhuizen naar een verzorgingstehuis of seniorenwoning, omdat dan van veel spullen afstand gedaan moet worden.

Grote reparaties of schoonmaak

Het komt regelmatig voor dat reparaties of verbouwingen zich in een woning op laten stapelen. Ook kan het zijn dat er door de jaren heen heel veel spullen verzameld zijn. Als u hier zelf mee aan de slag moet, kunnen wij ons goed voorstellen dat u door de bomen het bos niet meer ziet. Dan schakelt u een professioneel ontruimingsbedrijf dat voor u aan de slag gaat. Zij helpen u met het vinden van de juiste bestemming van de spullen.

Echtscheiding

Een echtscheiding is in veel gevallen een erg heftige gebeurtenis. Het kan dan zijn dat u niet geconfronteerd wilt worden met de spullen van uw ex-partner, of dat u niet meer naar de woning wilt waar u zoveel herinneringen met uw ex-partner heeft. Het ontruimingsbedrijf zorgt er dan voor dat de woning uitgeruimd wordt.

Faillissement

Door de coronacrisis mogen verhuurders hun huurders niet zomaar op straat zetten als zij de huur niet kunnen betalen. Voor deze maatregel, werden ontruimingsbedrijven veel ingezet voor een woningontruiming bij faillissement. Dit proces gaat namelijk erg snel, waardoor het voor de persoon zelf moeilijk is om op tijd alles te regelen. Een ontruimingsbedrijf neemt veel werk over.

Overlijden

Ten slotte kunt u ook nog vertrouwen op de hulp van een ontruimingsbedrijf bij een overlijden. Het doornemen van alle spullen is voor de nabestaanden erg heftig, en ze kunnen hier vaak wel wat hulp bij gebruiken. Er moet namelijk zo veel gebeuren en er moet heel veel geregeld worden, en in zo’n zware periode willen veel nabestaanden zich zo min mogelijk bezighouden met de ontruiming. Een ontruimingsbedrijf zorgt ervoor dat alle spullen op de bestemming aankomen die u aangegeven heeft. Kortom, het bedrijf neemt veel van het emotionele werk van u over.

Comments are closed.