Ongediertebestrijding, zelf doen of een professional inschakelen?

ongediertebestrijding

Ongediertebestrijding in Voorthuizen

Als eigenaar of bewoner van een pand weet u waarschijnlijk heel goed hoe vervelend ongedierte kan zijn. Nu het weer eindelijk wat beter wordt, krijgen we in Nederland helaas ook weer meer last van allerlei ongedierte. In dit blog bekijken we of u de ongediertebestrijding in Voorthuizen zelf kunt aanpakken of het beter kunt uitbesteden aan een professional.

Deze ongediertebestrijding kunt u zelf uitvoeren

Net als alle andere klusjes in huis is er ook bij ongediertebestrijding een verschil tussen ongedierte die u zelf kunt bestrijden, en ongedierte waarvoor u beter een professional kun inschakelen. Zo kunt u mieren heel goed zelf bestrijden met een mierenlokdoos. Ook problemen met zilvervisjes, vliegen en fruitvliegjes kunt u prima zelf oplossen. Voorkomen is natuurlijk altijd beter dan genezen, zeker wanneer het gaat over ongediertebestrijding. Daarom kunt u letten op de volgende punten:

  • De meeste plaagdieren kunt u weren door uw woning goed schoon te houden. Reinig uw oppervlakken daarom regelmatig met een natte doek en schoonmaakmiddelen. Zo laat u geen voedselresten achter waar dieren op afkomen
  • Berg uw voedselresten op in afgesloten zakjes of bakjes
  • Dicht naden en kieren in uw woning, zodat er geen plaagdieren binnen kunnen komen
  • Zet uw GFT-bak niet in de volle zon. Zo krijgt u last van maden. Leg een krant onder in de afvalbak om resten op te vangen

Voor deze ongediertebestrijding schakelt u een professional in

Er zijn helaas ook een aantal plaagdieren die u beter niet zelf kunt gaan bestrijden. Denk hierbij aan wespenbestrijding, het verdelgen van een muizenplaag en het uitstomen van bedwantsen. Heeft u last van een terugkerende ongedierteplaag waar u maar niet vanaf komt? Ook dan is het verstandig om een ongediertebestrijder in te schakelen. Deze professional is getraind om de oorzaak van de plaag op te sporen en uw probleem voor u op te lossen.

Comments are closed.