Investeren in vastgoed: 3 lessen van succesvolle beleggers

Vastgoed

Investeren in vastgoed: 3 lessen van succesvolle beleggers

Zo verdient u geld met vastgoedinvesteringen

Hoe worden de rijken rijk? Door te investeren in vastgoed! Wilt u ook beginnen met het doen van vastgoedinvesteringen? Dan is het belangrijk om slim te werk te gaan. Er zijn namelijk een flink aantal valkuilen waar u rekening mee moet houden. In dit blog geven wij u drie lessen van succesvolle beleggers, zodat u straks ook slim kunt beleggen in vastgoed.

1. Focus op fundamentele vragen

Een van de valkuilen waarin veel beginnend beleggers vallen, is het feit dat ze denken expert te zijn nadat ze een tijdje onderzoek hebben gedaan in de markt. Dat is niet het geval. Als beginner stapt u uit uw ‘comfort zone’, en de enige manier om het beleggen onder de knie te krijgen is om het zelf te doen. Als starter moet u de markt niet over analyseren, maar u richten op fundamentele kernvragen. Voorbeelden van dit soort vragen zijn:

  • Wat wordt uw strategie voor het beleggen in vastgoed, en hoe gaat u zorgen voor vermogensgroei en/of een positieve cashflow?
  • Wilt u een opbrengsteigendom aankopen op eigen naam, via een vennootschap, stichting, trust, etc., of direct op de naam van uw kinderen of kleinkinderen?
  • Wat is uw budget?
  • Hoeveel risico wilt u nemen? Wanneer het antwoord op deze vraag ‘zo min mogelijk’ is, loont het zich wellicht om te investeren via crowdfunding.
  • Waar wilt u het vastgoed kopen, en aan welke eigenschappen moet het pand en de omgeving voldoen?

2. Let op de valkuilen van koopjes

Heeft u een mooi pand gevonden voor een spotgoedkope prijs, maar die wel hoge huurinkomsten oplevert? We willen geen spelbreker zijn, maar dan zit er ongetwijfeld een addertje onder het gras. De perfecte deal bestaat namelijk niet, en het is belangrijk om in zo’n situatie te letten op de details. Let bijvoorbeeld goed op de omgeving waar het pand staat. In dit soort situaties gaat het wellicht om achtergestelde regio’s of een buurt waar veel criminaliteit heerst. Daar heeft u meer kans om huurders te trekken die de huur niet kunnen betalen, en die daarom een huurachterstand oplopen. Bovendien kan er door criminaliteit, vandalisme en asociaal gedrag schade aan het pand ontstaan. Dit wil natuurlijk niet zeggen dat u alleen moet investeren in toplocaties. Er zijn genoeg panden in de middenklasse in familievriendelijke wijken.

3. Het is geen manier om snel rijk te worden

In tegenstelling tot wat veel mensen denken, is investeren in vastgoed geen manier om heel snel rijk te worden. Wanneer u succesvol wilt worden in de vastgoedinvestering, heeft u flink wat geduld en doorzettingsvermogen nodig. Wanneer u investeert in vastgoed, investeert u voor de lange termijn. Bovendien is de vastgoedmarkt een markt met veel concurrentie. Wij adviseren u om een goed financieel plan op te stellen waar u mee aan de slag gaat.

Wilt u meer weten over investeren (bijvoorbeeld door middel van crowdfunding), of wilt u persoonlijk advies? Neem dan contact met ons op! Wij helpen u graag verder.

Comments are closed.