Veelvoorkomende problemen bij een schuifpui

Wonen

Schuifpui kapot? Wij geven advies

Een schuifpui is een prachtige toevoeging aan veel woningen. Toch kunnen zich ook problemen voordoen. Wij vertellen wat meer over de meest veelvoorkomende problemen, en ook wat u moet doen wanneer uw schuifpui kapot is.

Zand en vuil als oorzaak

Wanneer een schuifpui veel gebruikt wordt, zal het openen en sluiten na verloop van tijd stroever gaan. Dit komt meestal door zand en/of vuil dat zich in de onderrail bevindt. Hierover rolt de schuifpui. Wanneer dit het geval is, moet de schuifpui gedemonteerd worden, en is het nodig om de wielen en de onderrail schoon te maken. Het kan ook zijn dat de rail helemaal versleten of stuk is gegaan. Dan is het nodig om die te vervangen.

Kapotte mechanisme van een hefschuifpui

Hefschuifpuien werken met een mechanisme waardoor de deur een stukje omhoog gaat, en hij zo open- en dicht geschoven kan worden. Bij dit soort deuren kan het gebeuren dat het hang- en sluitwerk door regelmatig gebruik kapot gaat. Een van de problemen die bij dit soort deuren veel voorkomt, is dat het hefslot in de schuifpui kapot is en de kruk doordraait. Dan zit er geen beweging meer in de deur. In dat geval is het nodig om bepaalde onderdelen te vervangen. Hiervoor schakelt u natuurlijk een specialist in, die materialen van hoge kwaliteit gebruikt.

Voorkom kapotte schuifpui met periodiek onderhoud

In de meeste gevallen kan een kapotte schuifpui voorkomen worden door middel van goed onderhoud. Het is namelijk nodig om minstens 1 keer per jaar een onderhoudsbeurt aan de schuifpui uit te laten voeren. Dan wordt hij weer goed afgesteld. Ook wordt de schuifpui gesmeerd. Zo kan er voorkomen worden dat het hang- en sluitwerk kapot gaat, en dat u negatieve gevolgen van een kapotte schuifpui in uw woning gaat ervaren, zoals tocht of lekkage.

Comments are closed.