Deze spullen heb je nodig voor yoga

Uncategorized

Wat heb je nodig om yoga te beoefenen?

Yoga is een fijne en toegankelijke sport die zowel fysiek, mentaal als spiritueel een heleboel voordelen met zich meebrengt. Overweeg jij om te beginnen met yoga? Hiervoor kun je je inschrijven voor yogalessen, maar je kunt ook gewoon thuis aan de slag gaan. In dit artikel zetten wij alle yoga benodigdheden voor je op een rij. Lees snel verder!

Yogamat

Het belangrijkste aan yoga is de yogamat. Er zijn er ontzettend veel verkrijgbaar. Welke mat jij het best kunt kiezen is afhankelijk van het type yoga dat je wilt gaan beoefenen. Kies je voor een yoga variant waarbij je veel ligt? Dan is het verstandig om een dikkere mat te kopen, dat geeft namelijk meer comfort. Zo’n dikke yogamat is echter niet handig wanneer je een yoga variant beoefent waarbij grip en stabiliteit belangrijk zijn. Beoefen je verschillende vormen van yoga? Kies dan voor een allround yogamat.

Kleding

Uiteraard is ook de kleding die je draagt belangrijk bij yoga. Het is belangrijk dat je je goed kunt bewegen en dat de kleding comfortabel zit. Kies daarom voor losse, gemakkelijke kleding. Zorg ook dat je een vest en sokken binnen handbereik hebt om te voorkomen dat je afkoelt tijdens de eindontspanning. Er zijn ook speciale yoga sokken te koop waardoor je meer grip hebt op bijvoorbeeld een houten vloer.

Meditatiekussen

Een meditatiekussen zorgt voor een prettige zithouding tijdens het mediteren. Hiermee creëer je een holling in je rug waardoor je lichaam in de juiste positie komt. Kies voor een meditatiekussen dat goed bij je past, zodat je voor langere tijd comfortabel kunt zitten.

Yogablok

Een yogablok is een fijn hulpmiddel die het uitvoeren van een aantal oefeningen kan vergemakkelijken. Zo houdt je bijvoorbeeld een bepaalde houding langer vast of kan het yogablok helpen om beter in balans te blijven.

Wist je trouwens dat yoga ontzettend mooi aansluit bij de ayurveda? Je leest er alles over hier op de site!

Comments are closed.