Rechtenvrije muziek afspelen in de horeca

Horeca

Geen hoge Buma-kosten meer voor afspelen muziek

Heb jij een cafe, of restaurant? Dan is de jaarlijkse afrekening van de Buma voor het afspelen van muziek in de horeca je misschien een doorn in het oog. Want het afspelen van muziek in de horeca kan nooit zonder hiervoor rechten af te dragen. Op zich logisch, want het is de broodwinning voor muzikanten. Maar hoe kun je toch populaire en sfeerverhogende liedjes afspelen in je horeca-etablissement zonder dat je daarvoor dure Bumarechten hoeft te betalen? Het Nieuwsloket geeft je hierbij dé tip om voor een bescheiden bedrag rechtenvrije muziek in horeca ondernemingen kunt afspelen.

Laat je gasten de juiste sfeer proeven

Als gastheer in de horeca is het afstemmen van de juiste muziek op het juiste moment zeer belangrijk voor het creëren van een goede sfeer in je onderneming. Dat hoort bij je werk in de horeca. Want niet elke avond is gelijk. Met de juiste muziek stimuleer je dagelijks gegarandeerd de omzet van je café. Want je gasten komen om te genieten van een kletspraatje, een hapje en/of een drankje en van sfeervolle muziek. Dat houdt allemaal verband met elkaar. Al die factoren bepalen de sfeer in je café of restaurant.

Welke muzieksmaak serveer jij?

De sfeer in de horeca wordt, naast een smaakvolle aankleding van je etablissement, mede bepaald door de muziek die je draait. Met de juiste muziek kun je de smaakpapillen van je gasten extra kietelen en de dorst nog wat vergroten. Goede muziek helpt je omzet te verhogen. En hoewel je natuurlijk graag een bedrag betaalt voor de muziekrechten van artiesten, scheelt de Buma rekening wel een flink slok op je omzetborrel. Maar muziek in de horeca is meestal slechts achtergrondmuziek. Daarvoor is speciaal rechtenvrije muziek voor horeca in diverse genres verkrijgbaar waarmee je zeker €1000,- per jaar bespaart. Dat lijkt ons zeer de moeite waard. Wil je meer lezen over horeca-gerelateerde onderwerpen? Kijk dan voor meer horecablogs op het Nieuwsloket.

Comments are closed.