Nieuwe vloer nodig? Ga voor vinyl!

Vloeren

De vele voordelen van een vinyl vloer

De afgelopen jaren zijn vinyl vloeren steeds meer in opkomst. Dat is ook niet zo gek, er zitten namelijk een heleboel voordelen aan deze trendy vloeren. Overweegt u de aankoop van een vinyl vloer in Amsterdam? Wij vertellen u alles wat u moet weten over een vinylvloer.

Wat is een vinyl vloer?

Naast laminaat en parket is ook de vinyl vloer een populaire vloer in Nederland. Niet alleen in de woonkamer of keuken, maar ook in badkamers zien we deze vloer steeds vaker terug. Een vinyl vloer is een vloerbedekking die gemaakt is van de kunststof polyvinylchloride. De vloer is opgebouwd uit meerdere lagen. De bovenste laag is hard en zeer slijtvast. De onderkant is een zachte schuimlaag. Vinyl vloeren zijn er in allerlei soorten en motieven. Veel gebruikte motieven zijn marmer, hout, steen, kurk en fantasie patronen.

Profiteer van de voordelen van vinyl vloeren

Wanneer u ervoor kiest om een vinyl vloer aan te schaffen voor uw woning in Amsterdam, dan profiteert u van veel voordelen:

  • Vinyl vloeren zijn zeer goed betaalbaar
  • Omdat een vinyl vloer eenvoudig zelf te plaatsen is, bespaart u ook op de legkosten van de vloer
  • Er zijn maar weinig vloeren zo onderhoudsvriendelijk als de vinyl vloer, waxen of boenen is niet nodig
  • Een goede vinyl vloer gaat wel 20 jaar mee!
  • De vloer is geluiddempend en vochtbestendig
  • Vinyl vloeren zijn zeer comfortabel om op te lopen

U leest het al: er zijn genoeg redenen om een vinyl vloer in uw nieuwe of vernieuwde woning te leggen!

Let op: goedkoop is duurkoop

Er is echter wel een belangrijke kanttekening die geplaatst dient te worden bij de aanschaf van een vinyl vloer. Er zijn namelijk een aantal aanbieders die goedkope vinyl vloeren verkopen van mindere kwaliteit. Deze vloeren hebben een dikte van maximaal anderhalve millimeter en raken daardoor snel beschadigd. Kies er daarom voor om uw vinyl vloer aan te schaffen bij een specialist die enkel producten van hoge kwaliteit verkoopt. Zo weet u zeker dat u nog jarenlang van uw vinyl vloer zult kunnen genieten.

Comments are closed.