Haal je motorrijbewijs bij een goede motorrijschool

Vervoer

Tips voor je motorrijlessen

Heb jij altijd al je motorrijbewijs willen halen? Dan ben je bij Nieuwsloket aan het juiste adres! Wij geven je graag tips zodat jij alles uit je rijlessen kunt halen bij je motorrijschool in Nieuwegein.

Kies een goede motorrijschool

Wanneer je wilt beginnen met het volgen van motorrijlessen, dan is het natuurlijk belangrijk om een goede motorrijschool te selecteren. Dit doe je door online recensies te lezen over de rijscholen bij jou in de buurt. Vervolgens kun je een proefles aanvragen bij de motorrijschool waarvan je denkt dat die het best bij jou past. Tijdens deze proefles kun je letten op de volgende dingen:

  • Heb je een klik met de instructeur en coacht deze jou op een positieve en prettige manier?
  • Krijg je les op een goede motor?
  • Is het mogelijk om wekelijks of zelfs vaker te lessen bij deze rijschool?
  • Gebruikt de motorrijschool een lesmethode die je prettig vindt?
  • Kun je beschermende kleding en een helm lenen bij de rijschool?

Investeer in goede kleding

Heb je eenmaal besloten dat motorrijden iets is wat je vaker wilt doen? Dan is het verstandig om op tijd de juiste kleding aan te schaffen. Naast de twijfelachtige hygiëne van die geleende helm, is het dragen van goed zittende eigen kleding ook een stuk veiliger. Zo ga jij een stuk comfortabeler en veiliger de weg op. Kies voor kleding die goed passend is en die gemaakt is van een stevig materiaal. Je helm moet goedgekeurd zijn volgens de ECE 22.05 norm. Vergeet ook de handschoenen en de laarzen niet

Een goed begin is het halve werk

We kunnen ons goed voorstellen dat je eerste motorrijles best spannend is. Maar door je voor te bereiden kom jij goed beslagen ten ijs en zal je eerste les een stuk soepeler verlopen. Bekijk bijvoorbeeld eens wat lesvideo’s op YouTube, en leer hoe een motor precies in elkaar zit. En heb je vrienden die al motor rijden? Dan kun je aan hen al de nodige tips vragen.

Wil je meer weten over vervoer? Lees dan de andere blogs hier op de site!

Comments are closed.