Zo kies je de edelstenen die bij jou passen

Uncategorized

De edelsteen die je helpt

Het gebruik van edelstenen is tegenwoordig een ware trend. Steeds meer beroemdheden plaatsen berichten over de edelstenen die zij in hun dagelijks leven gebruiken. Wil jij ook de positieve effecten van edelstenen op je lichaam en geest ervaren? Dan kan het (vooral in het begin) een hele uitdaging zijn om de edelstenen te vinden die bij jou passen. In dit blog geven we een aantal tips over hoe je de juiste edelstenen kunt vinden!

Edelstenen met specifieke werking

De eerste manier om de juiste edelsteen voor jou te vinden, is door op zoek te gaan naar een kristal met een specifieke werking. Heb je bijvoorbeeld last van stress? Kies dan voor een hanger van chrysocolla. Wil je de edelstenen dragen ter bescherming? Dan kunnen kristallen als de zwarte toermalijn en robijn in fuchsiet helpen. Er zijn talloze verschillende kristallen, elk met andere effecten op het lichaam en de geest. Wanneer je te maken hebt met een specifiek probleem, is er vast en zeker een edelsteen die je hiermee kan helpen.

Keuze maken op basis van sterrenbeeld

Het is ook mogelijk om een keuze te maken voor een kristal op basis van je sterrenbeeld. Ieder sterrenbeeld heeft namelijk enkele kristallen die zeer effectief werken. Wij zetten er een aantal voor je op een rij:

 • Ram: bloedsteen
 • Stier: smaragd
 • Tweelingen: topaas, tijgeroog, agaat
 • Kreeft: maansteen, opaal
 • Leeuw: diamant, kwarts, kristal, gele saffier, robijn
 • Maagd: topaas, citrien, agaat
 • Weegschaal: peridot, toermalijn
 • Schorpioen: granaat, robijn
 • Boogschutter: saffier, topaas, amethist
 • Steenbok: onyx, shungiet, hematiet, lapis lazuli
 • Waterman: onyx, shungiet, hematiet, lapis lazuli
 • Vissen: saffier, topaas, amethist

Edelsteen waar jij je goed bij voelt

De laatste tip die wij kunnen geven voor het vinden van een edelsteen die bij je past: kijk eens op de site van een officieel verkooppunt van edelstenen, en kies een kristal dat jij mooi vindt of waardoor je je aangesproken voelt. Vaak ervaren mensen een effect van bepaalde edelstenen juist omdat ze het zo’n mooie steen vinden. Je lichaam trekt de kristallen aan waar je klaar voor bent. Zo kies je op een eenvoudige manier de edelstenen die bij je passen.

Comments are closed.