De kenmerken van de Marokkaanse zithoek

Uncategorized

Een unieke sfeer

Ben jij op zoek naar een manier om een unieke, gezellige en kleurrijke sfeer in je interieur te verwerken? Laat je dan inspireren door de Marokkaanse zithoek. Deze prachtige unieke stijl straalt een en al gezelligheid uit. Maar wat maakt de Marokkaanse zithoek nu zo anders dan de ‘gewone’ Nederlandse zithoek? Wij vertellen u alles over de verschillende kenmerken.

Kenmerken van de Marokkaanse zithoek

De grootste ‘eyecatcher’ van de Marokkaanse zithoek is ongetwijfeld de grote bank, ook wel ‘sedari’ genoemd. Deze bank is gemaakt van een houten geraamte met eventuele sierlijke graveringen. Hierop worden mooie, comfortabele kussens geplaatst in prachtige kleuren en patronen. De bank valt meteen op omdat hij zo groot is. Het is bijvoorbeeld niet ongewoon voor een bank in een Marokkaanse zithoek om een U-vorm te hebben, in plaats van de L-vorm die in Nederlandse inrichtingen vaak terugkomt. Zo is er op de bank plaats voor het hele gezin, en is er ook genoeg zitplek voor (onverwachte) gasten. Een Marokkaanse zithoek staat dus voor gezelligheid!

Moderne update

Wil jij je laten inspireren door deze gezellige Marokkaanse zithoek? Geef hem dan een moderne update! Kies bijvoorbeeld voor een mooie, grote U-vorm hoekbank. Deze is in heel veel verschillende stijlen toe verkrijgen, bijvoorbeeld in stof maar ook in modern leer. De U-vorm hoekbank is lekker groot, zodat onverwacht bezoek ook voor u geen probleem is. Bovendien is hij diep, wat loungen op de bank zeer comfortabel maakt.

Finishing touch met accessoires

Dé accessoires die in een Marokkaanse zithoek niet mogen ontbreken zijn natuurlijk de kussens. Versier de bank met kussens in felle kleuren. Hou je juist meer van patronen? Dan raden we je aan om de kleuren neutraal en warm te houden. Combineer het interieur ook met houten (gegraveerde) accessoires, om de kenmerken van het houten frame van de Marokkaanse bank te reflecteren. Op deze manieren kun jij je laten inspireren door de Marokkaanse zithoek!

Comments are closed.