Alles over een coatingvloer

Uncategorized

De coatingvloer

Coatingvloeren worden veel gebruikt in ruimtes en op plekken waar intensief gebruik wordt gemaakt van de vloer. Denk aan werkplaatsen, magazijnen, maar ook galerijen. Deze slijtvaste vloer biedt namelijk veel voordelen. Heeft u interesse in een coatingvloer? En wilt u meer te weten komen over dit type vloer? Lees dan snel dit blog en leer alles over wat een coatingvloer precies is, waar deze vloer wordt toegepast en wat de voordelen zijn. Natuurlijk kunt u voor meer informatie ook contact opnemen met een specialist op het gebied van bedrijfsvloeren.

Wat is een coatingvloer?

Een coatingvloer is een 1 of 2 componenten vloer en bestaat uit polyurethaan, acrylaat of epoxy. Hoewel coatingvloeren veel op gietvloeren lijken, hebben coatingvloeren een veel dunnere laagdikte. De coatings kunnen op bijna iedere ondervloer gelegd worden. De ondervloer dient perfect glad te zijn voor het beste resultaat. De ondervloer wordt daarom mechanisch voorbewerkt door hem te schuren, stralen of slijpen. De coating die over de ondervloer wordt aangebracht, is meestal niet dikker dan 1 mm. Dit zorgt ervoor dat een coatingvloer prijstechnisch zeer interessant is. De coating wordt in de fabriek voorzien van de gewenste vulstoffen en kleurstoffen. U heeft de keuze uit verschillende standaardkleur en bijna alle RAL-kleuren. Daarnaast kunt u vlokken laten instrooien in uw coatingvloer.

Toepassing van een coatingvloer

Vanwege zijn slijtvastheid, vloeistofdichtheid en zijn zeer goede bestendigheid tegen chemicaliƫn, wordt de coatingvloer veel toegepast in werkplaatsen, magazijnen en garages. Maar ook bij galerijvloeren en balkons zien we de coatingvloer veel gebruikt worden. Wij kunnen, indien gewenst, ook belijning of pictogrammen aanbrengen. U kunt tevens kiezen uit twee soorten afwerkingen: glad en antislip. De antislip coating wordt veel gebruikt in ruimtes en op plekken waar de vloer vochtig kan worden, bijvoorbeeld op galerijen, balkons en garages. Wij maken de vloer antislip door een antislipkorrel in te strooien.

De voordelen van coating vloeren

Een coatingvloer heeft veel voordelen voordelen. Wij zetten een aantal van de voordelen voor u op een rij:

  • Kan in diverse standaard kleuren en vrijwel alle RAL-kleuren worden gemaakt
  • Zeer goed bestendig tegen chemicaliĆ«n
  • Zeer gemakkelijk in onderhoud
  • Prijstechnisch zeer aantrekkelijk
  • Vloeistofdicht
  • Uiterst slijtvast

Voor meer informatie over de voordelen van coatingvloeren neemt u contact op met een bedrijfsvloer specialist.

De kosten van een epoxy vloercoating

Bent u na het lezen van dit blog van plan om een coatingvloer te laten realiseren? Dan wilt u waarschijnlijk meer te weten komen over de kosten van een epoxy vloercoating. De kosten worden onder andere bepaald door de oppervlakte van de ruimte, de dikte van het gekozen systeem, eventuele toevoegingen en de staat van de ondervloer. Wanneer u contact opneemt met een een specialist op het gebied van bedrijfsvloeren, kunt u eenvoudig een vrijblijvende offerte aanvragen.

Comments are closed.