Zelf verhuizen: wat is er voor nodig?

Uncategorized

Tips voor veilig zelf verhuizen

Gaat u binnenkort verhuizen zonder de hulp van een verhuisbedrijf? Dat kan natuurlijk prima. Maar let daarbij op dat u dat veilig en verantwoord doet. Een ongeluk zit nu eenmaal in een klein hoekje. Als er dan toch nog iets voorvalt, weet u zeker u dat u alles in het werk hebt gesteld om ongelukken te voorkomen. Twijfelt u of uw verhuizing zelf moet doen? Schakel dan liever een verhuisbedrijf in, want twijfel is de aller slechtste raadgever.

Veiligheid voor alles tijdens uw verhuizing

Er gaan allerhande spullen door uw handen tijdens een verhuizing. En in alle soorten en maten: licht, zwaar, kwetsbaar en robuust. Ook sjouwt u wat af met al die huisraad; van boven naar beneden via trappen, van binnen naar buiten, in en uit de bus of verhuiswagen. Dat is fysiek tamelijk zwaar en vermoeiend werk. Zodra u vermoeid wordt, is het oppassen geblazen dat er geen ongelukken gebeuren. Spullen kunnen vallen, maar – erger nog: u kunt ten val komen! In dat tweede geval is het leed misschien niet te overzien. Dat kan een langdurige nare nasleep hebben. Om dat te voorkomen is het raadzaam om voldoende hulpmiddelen in huis te hebben om een verhuizing in goede banen te leiden. Professionele verhuizers gebruiken ook verhuishulpmiddelen. En dat doen ze niet zomaar: ook zij kiezen voor veiligheid. Sterker nog: dat zijn ze verplicht. Waarom zou u het op een andere manier doen?

Benodigdheden bij zelf verhuizen

Wilt u een eigen verhuizing zo veilig mogelijk te laten verlopen, dan is het verstandig om gebruik te maken van dezelfde verhuishulpmiddelen als de professionele verhuizers. De meeste mensen hebben meestal wel verhuisdozen of een verdwaalde verhuisdeken in huis. dat is het vaak wel. Wat meestal ontbreekt zijn handige hulpmiddelen als meubelhondjes, steekwagens, witgoedzakken, sofa movers, meubelhoezen, touwen en blokken. Heeft u die bij de hand? Weet dan dat u dit allemaal kunt kopen of huren bij een verhuisbedrijf.

Zorg dat goedkoop geen duurkoop wordt

Waarschijnlijk geeft u bij zelf verhuizen minder geld uit dan wanneer u een professioneel verhuisbedrijf inschakelt. Prettig als u niet zo veel geld heeft. Maar dan mag er geen duur meubelstuk sneuvelen, of Рerger nog Рiemand geblesseerd raken. Wij benadrukken hier dan toch nog maar een keer dat zelf verhuizen niet helemaal zonder risico’s is. Zorg dus voor voldoende mankracht, de juiste verhuishulpmiddelen en neem vooral heel goed uw veiligheid in acht. Anders kan een goedkope verhuizing wel eens onaangenaam duur uitpakken met onvoorziene zorgkosten.

Comments are closed.