Wc Verstopt? Met deze tips los je het op

Loodgieter

Tips om een toilet te ontstoppen

Is je wc verstopt? Dat is ontzettend vervelend! Wij geven je huis, tuin en keukentips waarmee je kunt proberen om dit probleem zelf op te lossen. Lukt het niet om de wc zelf te ontstoppen? Schakel dan de hulp in van een professionele wc ontstopper!

Waar je op moet letten bij het ontstoppen van een wc

Een wc ontstoppen is helaas niet zo’n hygiënisch klusje. Daarom is het verstandig om rubber handschoenen te dragen en te zorgen dat de ruimte goed geventileerd is. Ook doe je er verstandig aan om de vloer te bedekken met plastic of papier, voor het geval er een overstroming optreed. Heb je deze maatregelen in acht genomen? Lees dan verder voor onze tips om zelf een wc te ontstoppen.

Methode 1: Heet water met afwasmiddel

Dit is de makkelijkste oplossing. Eerst giet je een beetje afwasmiddel in het toilet en deze laat je even zinken. Vervolgens giet je hier een emmer met heet water overheen. Let wel op dat de wc niet overstroomt! Het water moet heet zijn maar mag niet koken, dat kan het toilet beschadigen. De combinatie van het hete water en het afwasmiddel, wat vet doet oplossen, zorgt dat het water als het goed is langzaam weg zal stromen. Wanneer het water is gezakt kun je het toilet doorspoelen. Helaas werkt deze methode alleen bij kleine verstoppingen. Heeft het bij jou niet gewerkt? Probeer het dan nog eens, schakel over op een andere methode of bel een professionele wc ontstopper.

Methode 2: Een wc borstel en een plastic zak

Deze methode werkt meestal niet meteen, het is waarschijnlijk nodig dat je het vaker probeert! Van een plastic zak en een toiletborstel maak je je eigen ontstopper. Hiermee ga je proberen om de ontstopping met behulp van waterdruk weg te duwen. Druk je zelfgemaakte ontstopper in de afvoer en probeer herhaaldelijk om de ontstopping weg te duwen.

Schakel een expert in!

Een verstopping in je wc, douche of afvoer is natuurlijk erg vervelend en je wilt dat dit probleem zo snel mogelijk wordt opgelost. Als het je niet zelf lukt om de verstopping te verhelpen dan is het verstandig om een expert in te schakelen. Een goede expert hanteert een scherp tarief, heeft veel ervaring en kan snel ter plaatse zijn. Zoek eens op internet naar een expert bij jou in de buurt!

Comments are closed.