Een zakelijke verhuizing vergt een goede planning

Verhuizen

Het is zover: uw bedrijf gaat verhuizen

Het heugelijke moment is eindelijk daar: u gaat mijn uw bedrijf verhuizen. Uw oude pand was uitgewoond en toe aan vernieuwing. Of wellicht heeft u een beter passende locatie gevonden waar u graag wilt werken. Welke reden de zakelijke verhuizing ook heeft: het is belangrijk dat deze goed uitgevoerd wordt. Een zakelijke verhuizing zit net iets anders in elkaar dan een particuliere verhuizing. Zo is bijvoorbeeld de planning van de verhuizing van een bedrijf een stuk belangrijker. Kies daarom voor een
professioneel en betrouwbaar verhuisbedrijf voor uw zakelijke verhuizing.

Licht alle klanten in

Het belangrijke aan het verhuizen van uw bedrijf is dat uw klanten er vanaf weten. Althans, wanneer u deze ook ontvangt op uw kantoor. Het is een belangrijke verandering en wanneer de klanten dit niet weten, kan dit voor veel verwarring zorgen. Wellicht zullen deze dan zelf verongelijkt zijn wanneer zij niet zijn ingelicht over de verhuizing. Naast het hen te laten weten, is het ook leuk om hen uit te nodigen een kijkje te komen nemen in het nieuwe pand. Zo creëert u tegelijkertijd ook een extra stukje klantenbinding. Naast het fysieke aspect, is het ook nuttig om deze te informeren over de bepaalde dag waarop de verhuizing plaats zal vinden. Er zal dan weinig tot geen werk verricht kunnen worden.

Overleg over het inventaris: oud of nieuw?

Denk eens na over het meubilair: gaat dat mee naar het nieuwe kantoor, of komt daar alleen nieuw spul te staan? Afhangend van de grootte van uw bedrijf, kan het om best een groot aantal spullen gaan: stoelen, bureau’s, kleden, kasten, et cetera. Geeft u dit een tweede leven? Dan kunt u denken aan uw collega’s. Wellicht kunnen zij nog stoelen gebruiken die in de vergaderruimte staan. Of overweeg een kringloopwinkel in te schakelen. De laatste optie is overgaan tot het storten van de meubels. Maar als er een kringloopwinkel in de buurt is, is laatstgenoemde bijna zonde te noemen.

Planning is essentieel

Een goede planning is cruciaal. Alles moet goed op elkaar aansluiten om te zorgen dat er geen dagen weggegooid worden. Want bij een zakelijke verhuizing is uiteraard uw bedrijf betrokken en voor uw bedrijf geldt: tijd is geld. Elke dag waarop u geen zaken kunt doen, is als het ware een weggegooide dag. Zorg daarom voor een goede planning en overleg dit met de verhuisfirma.

Zoek een verhuisbedrijf bij u in de buurt

Een verhuisservice is het handigste als deze bij u uit de buurt komt. Uiteraard kunt u voor een verhuisfirma kiezen die van verder weg moet komen, maar dan betaalt u daarvoor. Ga daarom altijd voor een verhuisbedrijf dat goed voelt en waar goede reviews over geplaatst zijn. Bel van te voren een keer om te vragen naar de mogelijkheden om een idee te krijgen van de sfeer en de werkwijze van het betreffende bedrijf.

Comments are closed.