Mieren bestrijden? Wij geven tips!

ongediertebestrijding

Last van een mierenplaag?

Een mierenplaag in of rondom uw woning hebben is zeer vervelend. Ze zitten op uw verpakkingen, eten van uw voedsel en kunnen hierdoor schadelijke bacteriƫn verspreiden.
Hoe komt u van deze mieren af? U kunt ervoor kiezen om een ongediertebestrijder in te zetten, maar er zijn ook handige manieren die u zelf kunt toepassen om van deze ongewenste indringers af te komen. Welke manieren dit zijn? Dat leest u in dit blog!

Oorzaken van mieren in huis

Doorgaans doen mieren in huis zich vooral voor in het voorjaar en de zomer. Ze zijn op zoek naar eten en waar kunnen ze dit het beste vinden? Inderdaad, in huis. Ziet u een mier in uw huis lopen, zorg dan dat u deze direct verwijdert. Ze laten namelijk een spoor achter die andere mieren zullen volgen, waarop u binnen korte tijd een mierenplaag in huis heeft. Er zijn enkele oorzaken van mieren in uw woning op te noemen. Zo komen mieren vaak af op de vuile vaat. Zet deze dan ook meteen in de vaatwasser of was deze zelf af. Daarbij komen mieren af op zoetigheid. Zorg dan ook dat oppervlakken met koekkruimels, jamvlekken of suikerkorrels zijn schoongemaakt. Dit geldt eveneens voor broodkruimels en andere etensresten.

Zelf de mieren verwijderen

Om mieren te verwijderen, zijn er allerlei chemische middelen voorhanden. Echter kunt u er ook voor kiezen om de mieren op een milieuvriendelijke manier te bestrijden. Zo kunt u wat koffiedik bij de deur waar de mieren lopen aanbrengen. Na enkele dagen zullen de mieren verdwenen zijn en kunt u het koffiedik opvegen. Nootmuskaat heeft hetzelfde effect. Zorg er tevens voor dat alle oppervlakken goed zijn schoongemaakt met schoonmaakazijn en water. Mieren houden niet van de azijngeur en zullen wegblijven. Komen de mieren voornamelijk via de voordeur of achterdeur binnen? Dan kunt u ervoor kiezen lavendelplanten naast de ingangen te planten. De sterke geur schrikt mieren af, waardoor ze uw huis zeker over zullen slaan. Ook goed om te weten, is dat mieren luis eten. Indien u een boom heeft die luizen bevat, is het verstandig eerst de luis te verwijderen. De mieren laten zich dan niet meer zien. Komen de mieren af op uw afvalbak? Zorg dan dat u deze regelmatig leegt en goed schoon houdt.

De directe manier om mieren te bestrijden

Heeft u bovenstaande tips uitgeprobeerd en helpen deze niet? Of wilt u aan de slag met een meer directe manier om de mieren te bestrijden? Dan kunt u er ook voor kiezen om mierenlokdoosjes of mierenpoeder in te zetten. De stof in deze doosjes wordt door de mieren meegenomen naar het mierennest, waarop u vaak al binnen enkele dagen van de mierenplaag af bent. Ook krijt bevat een stof waar mieren voor terugdeinzen. Wanneer u hiermee een streep langs hun looppad trekt, zullen de mieren niet meer via deze weg binnen komen. Tevens kunt u ervoor kiezen een koperdraadje op de plek te leggen waar de mieren uw huis binnen dringen. Zij lopen namelijk niet over koper heen. De beste manier is toch wel om uw huis zo schoon mogelijk te houden. Dit is de meest effectieve preventie tegen mieren.

Zet een ongediertebestrijder in!

Heeft u alle tips inmiddels toegepast en helpen deze niet? Of heeft u geen tijd om zelf de mieren te bestrijden? Kies er dan voor om een ongediertebestrijder in te zetten. Zo weet u zeker dat de mieren binnen een mum van tijd verdwenen zijn. De ongediertebestrijder spoort de oorzaak zorgvuldig op, bestrijdt het mierennest en kan u adviseren over preventieve maatregelen. Neem contact op met een lokale ongediertebestrijder en vraag naar de mogelijkheden!

Comments are closed.