Stap over op LED industrieverlichting

Verlichting

LED-verlichting in bedrijfshallen en fabrieken

Als u een bedrijf bezit waar een fabriek of een bedrijfsgedeelte onderdeel van uitmaakt, dan is dat wellicht het belangrijkste deel van uw bedrijf. Het is dan ook cruciaal dat de werkomstandigheden in dit industriële deel van het bedrijf zo optimaal mogelijk gemaakt worden. Alleen op deze manier kunnen uw werknemers de prestaties leveren die uw bedrijf nodig heeft. Bovendien komt een perfect gestroomlijnde fabriek de algehele uitstraling van uw bedrijf zeer ten goede. Er komt veel kijken bij het creëren van een veilige en prettige werkplek in een fabriek. Het type en de mate van verlichting vormen een van de invloedrijkste elementen. In dat kader zou u er goed aan doen eens te onderzoeken wat (zakelijke) LED-verlichting voor uw fabriek of bedrijfshal zou kunnen betekenen. Lees verder om hier alvast wat meer informatie over op te doen.

Verduurzaming in het bedrijfsleven

Als u er niet al middenin zit, dan zit er voor u als ondernemer binnenkort toch echt een omschakeling aan te komen. Bedrijfspanden – dus ook fabrieken en bedrijfshallen – moeten namelijk vanaf 2023 minimaal voldoen aan de eisen die horen bij energielabel C. Mocht uw fabriek nog niet aan deze eisen voldoen, dan is er dus absoluut werk aan de winkel. Niet alle maatregelen hoeven echter extreem ingrijpend te zijn. Nieuwe verlichting aanbrengen is een goed voorbeeld van een ingreep die uw bedrijfsprocessen niet zal verstoren, zelfs niet tijdelijk. Beschikt uw fabriek nog over conventionele verlichting, zoals TL-lampen of gloeilampen? Dan zou het in vele opzichten enorm lonen over te stappen op LED. Welke positieve aspecten LED-verlichting heeft, leest u hieronder:

  • Een besparing van vele tientallen procenten op uw energieverbruik
  • Véél minder uitstoot van schadelijke gassen
  • Optimale lichtopbrengst bij laag wattageverbruik
  • Vier tot zes keer langere levensduur dan conventionele verlichting
  • Minder schaduw in uw fabriek
  • Fijnere werkplek voor personeel, waardoor een betere concentratie en meer veiligheid!

Mede door de verplichte verduurzaming die eraan zit te komen, valt er eigenlijk nagenoeg niet te ontkomen aan de overstap van verouderde verlichtingstechnieken naar LED. Om deze overstap echt goed te laten verlopen, is het altijd aan te raden in zee te gaan met een totaalaanbieder met de nodige deskundigheid en ervaring. Deze kan u na een grondige inspectie precies vertellen welke typen LED-verlichting het geschiktst is voor uw specifieke fabriek of bedrijfshal. Zo weet u zeker dat u optimaal van alle voordelen gaat profiteren die LED als industriële verlichting kan bieden.

Zorg voor recycling

Besluit u daadwerkelijk uw industriële werkomgeving de overstap te laten maken van verouderde verlichting naar LED-verlichting? Zoals u heeft kunnen lezen is dat om allerlei redenen een uitstekende beslissing! Wat het milieutechnische aspect betreft willen we u dan nog een laatste tip meegeven. Immers dienen de oude verlichtingsmaterialen, nadat deze zijn gedemonteerd, nog te worden afgevoerd. Ons advies luidt: laat dit doen door een gecertificeerde afvalwerker. Dit levert twee grote voordelen op: het scheelt u een hoop werk en tijd en zo’n afvalverwerker weet tot wel 95% van de verouderde materialen te recyclen. Al bij al nóg een fraaie bijdrage aan een schoner milieu en dat voor een kleine investering!

Comments are closed.