Buitengesloten uit uw huis? Lees hier wat u kunt doen!

Slotenmaker

Meta (145 tekens): Uzelf buitensluiten van uw huis: wat te doen als het gebeurd is en wat kunt u doen om dit te voorkomen? Lees onze verschillende tips in dit blog!

Iedereen kan zichzelf per ongeluk buitensluiten

Het kan iedereen overkomen: uzelf buitensluiten van uw eigen woning of pand. Wanneer het ook gebeurt: het is altijd op een ontzettend onhandig moment. U kunt zich bijvoorbeeld hebben verslapen en daardoor snel het huis uit moeten. In die haast heeft u uw sleutel op de tafel laten liggen. Of u bent wezen stappen en heeft na een gezellige nacht klaarblijkelijk uw sleutels verloren ergens op die avond. Het gebeurt nooit opzettelijk, maar het is altijd ontzettend vervelend wanneer u zichzelf heeft buitengesloten. U kunt hierbij altijd een beroep doen op een slotenmaker bij u in de buurt.

Wat te doen als het gebeurt?

De enige manier om uw huis weer binnen te komen nadat uw sleutels ofwel zijn kwijtgeraakt ofwel zijn afgebroken, is het inschakelen van een slotenmaker. Deze heeft de kwaliteit om zonder schade uw slot weer te openen en daarmee uw woning weer toegankelijk te maken. Met professionele apparatuur wordt dit gerealiseerd, en niet zelden zijn de slotenmakers zeer fluks bij u aanwezig.

Hoe kan ik het voorkomen?

Het lastige is dat we moeten zeggen dat het nooit voor de volle honderd procent te voorkomen is. Niet elk moment kunt u even scherp zijn, en de redenen waardoor u uzelf buitensluit (het kwijtraken, vergeten of afbreken van een sleutel) liggen vrijwel altijd buiten uw eigen opzet. Wel kunt u maatregelen treffen die kunnen helpen wanneer het dan toch een keer gebeurt. Leg uw sleutels bijvoorbeeld standaard op dezelfde plek en controleer altijd voor het dichttrekken van de deur of u uw sleutels heeft.

Zorg voor reservesleutels

En een extra tip: zorg ervoor dat u reservesleutels in huis haalt. Overleg bijvoorbeeld met de buren (of met iemand anders in de buurt) over een reservesleutel van uw huis. Of bedenk een andere plek waar een reservesleutel kan liggen, zodat u hier altijd bij kunt. Zo kunt u toch uw huis in wanneer er iets met uw eigen sleutel is gebeurd.

Ga op zoek naar een slotenmaker in de buurt

Of het nou gaat om hulp bij het vervangen van uw slot omdat u zich reeds heeft buitengesloten, of om advies inwinnen over het voorkomen van deze situatie: de slotenmaker in uw buurt staat altijd voor u klaar. Wanneer deze zich in een kleine straal rondom uw omgeving bevindt kan deze snel ter plekke zijn bij u. Gelukkig zijn professionele slotenmakers 24 uur per dag en 7 dagen per week bereikbaar.

Comments are closed.