Dit wilt u weten over paneelbouw

Bouw

Paneelbouw: wat, waarom en wie?

Voor sommige technische zaken zijn volledig opgeleide vakmensen nodig, zoals voor de paneelbouw. Bent u daar nog niet zo van overtuigd? Denkt u dat u uw schakelkasten zelfstandig wel kunt bedraden en installeren? Of bent u gewoon benieuwd wat paneelbouw nou eigenlijk inhoudt? Wij ontdekten dat paneelbouw nog niet de waardering ontvangt die het zou moeten hebben. Daarom wijzen wij u in dit blog graag op het grote belang van de elektrische specialisatie die paneelbouw heet.

Wat is paneelbouw precies?

In de paneelbouw worden schakelkasten bedraad en voorzien van de benodigde componenten. Het is daarmee de essentiële stap na engineering en vormt het hart van een schakeling. Er moet dus niet te licht over gedacht worden. Immers, pas als uw schakelkasten volledig correct zijn ingericht, werkt uw complete infrastructuur naar behoren. Belangrijk om te weten is dat er twee verschillende soorten elektrische panelen bestaan. Er zijn de schakel- en besturingskasten van elektrische apparaten en machines én er zijn de schakel- en verdeelinrichtingen voor het verdelen van elektrische energie. Omdat voor beide varianten andere technische regels en eisen gelden, is het aan te raden niet zelfstandig uw schakelkasten in te duiken. Laat deze taken over aan een gespecialiseerde expert.

Waarom kiezen voor een specialist?

Paneelbouw gaat verder dan standaard engineering. Waar een engineer een conceptontwerp realiseert, weet de paneelbouwer dit ontwerp te vertalen naar een praktische uitvoering: het paneel. Hij denkt mee over het ontwerp, selecteert de juiste materialen en de best passende componenten en hij draagt zorgt voor een correcte montage en installatie. Paneelbouwers zijn als het ware specialisten in de elektro- en installatietechniek, verantwoordelijk voor zowel de opbouw als het onderhoud van schakelkasten. Hier valt ook de essentiële meet- en regeltechniek onder. Paneelbouwers kunnen daardoor uw:

  • Besturingskasten monteren
  • Bedieningspanelen installeren
  • Regelpanelen onderhouden
  • Machines optimaliseren
  • Installaties meten en regelen

Kortom, deze specialisten helpen u op alle fronten als het om paneelbouw gaat.

Vind uw specialist in de paneelbouw

Bent u er inmiddels ook van overtuigd dat paneelbouw geen futiliteit is in de elektro- en installatietechniek? Zorg er dan voor dat u voor de perfecte installatie van uw schakelkasten, bedieningspanelen, regelpanelen en besturingskasten een ervaren paneelbouwer inschakelt.

Comments are closed.