Kies ook in 2018 voor klassieke tuinverlichting

Verlichting

Er is steeds meer mogelijk

Zou u meer willen halen uit uw tuinverlichting? Houdt u zo van die klassieke tuinverlichting, maar weet u niet zeker of dat soort lampen veel verschillende uitvoeringen hebben? Tegenwoordig zijn er steeds meer mogelijkheden op het gebieden van tuin- of buitenverlichting. Zelfs de klassieke modellen passen zich deels aan de moderne tijd aan. Ze zijn namelijk op heel veel plekken te plaatsen, in veel modellen te krijgen en vaak voorzien van de modernste vormen van verlichting.

Subtiele verlichting en het combineren van stijlen

Sinds een paar jaar is het niet meer zo in om een felle tuinlamp te hebben. Misschien wel bij uw voor- of achterdeur, omdat hij daar een duidelijke functie heeft, maar in de rest van de tuin mag het wel wat subtieler. En dat ziet u terug in het aanbod. Er is staande klassieke tuinverlichting in allerlei hoogtes verkrijgbaar. Verder zijn ook de vormen en materialen zeer divers. Wil je dat het licht extra gedempt wordt? Kies dan bijvoorbeeld voor een omhulsel van rookglas. Mag de lamp van u wat strakker zijn, maar wel op zo’n klassieke paal? De mogelijkheden en kleuren zijn eindeloos. Het gebruik van metaal (of de kleur daarvan) is echter nog wel steeds een trend. Dit komt omdat veel mensen fan zijn van de industriële stijl. Houdt u daar ook van, maar vindt u alles soms wat te strak en simpel? Dan is klassieke tuinverlichting een mooi compromis: wel een metalen lamp, maar dan in een landelijke, vintage vormgeving.

Redenen om te kiezen voor ‘magische’ tuinverlichting

Kent u die beroemde openingsscène uit de film Harry Potter en de Steen der Wijzen? Het moment dat Perkamentus met zijn magische instrument alle lichten in de straat van de familie Duffeling verzamelt? Krijgt u dan ook spontaan zin in zo’n lantaarnpaal in uw tuin, of zijn het uw kinderen die u daartoe overhalen? Wat uw redenen ook zijn, er is geen reden om tegenwoordig klassieke tuinverlichting over het hoofd te zien. De modellen zien er misschien wel oud uit, maar qua verlichting gaan ze zeker met hun tijd mee. U zult merken dat er heel veel klassieke lampen zijn waarin spaarlampen, gloeilampen of zelfs LED-lampen kunnen worden geplaatst. Zo gaat u mee met het milieu terwijl u ook meegaat met de wens van uw kinderen wat betreft een beetje Harry Potter in uw achtertuin. Zelfs een bewegingssensor is tegenwoordig in elke soort lamp te vinden. Dus houdt u wel van een lamp op zonne-energie, maar niet zo van de uitstraling van dit soort lampen? Zoek dan goed en voor u het weet heeft u precies die duurzame lamp die past bij uw stijl.

Zo overtuigt u anderen van uw smaak tuinverlichting

Heeft u een huisgenoot die niet zo houdt van klassieke tuinverlichting? Na het lezen van deze blog heeft u wat argumenten om hem te overtuigen: de lampen zijn in veel modellen te krijgen en nog energiezuinig ook! En twijfelt hij dan nog en zijn er fans in de buurt van die jongen met zijn opvallende litteken? Fluister dan deze magische zin: Harry Potter en de Steen der Wijzen. Als dat niet helpt…

Comments are closed.