De ontdekking van superlijm

Lijm

U heeft waarschijnlijk nog nooit van de naam gehoord, maar Harry Coover is de uitvinder van superlijm. Coover studeerde en promoveerde aan de aan de Cornell Universiteit en heeft 40 jaar lang gewerkt voor Kodak. Zowel als chemicus als vicepresident van het bedrijf. Echter bleef hij na zijn pensioen nog bij Kodak betrokken als adviseur. Aan het eind van zijn carrière had hij 460 patenten op zijn naam staan. En één daarvan was superlijm.

Wat is superlijm nu eigenlijk

Superlijm bestaat uit een verzameling van organische stoffen. Deze stoffen vallen onder de cyanoacrylaten. Cyanoacrylaat is een ester van cyano acrylzuur en een alcoholsoort. Hierbij kunt u denken aan methanol of ethanol. Daarnaast bestaat cyanoacrylaat uit een dubbele binding van twee koolstofatomen.

Waar gebruiken we superlijm voor?

Superlijm wordt onder andere gebruikt in de rubberverwerkende industrie. Hierbij kunt u denken aan fabrikanten van transportbanden. Maar de lijm kan ook gebruikt worden voor het lijmen van rubber op metaal. Daarnaast is het mogelijk om metaal op metaal te lijmen. Maar zoals u waarschijnlijk al weet, zijn er ook vele andere materialen waarvoor superlijm geschikt is. Superlijm wordt niet alleen gebruikt door bedrijven. Ook particulieren maken hier gebruik van. Hierbij kunt u bijvoorbeeld denken aan het lijmen van een kapotte bril.

Waar vindt u een goede superlijm?

Sinds de ontdekking van superlijm, heeft deze lijm zich ontwikkeld. De lijmen van tegenwoordig werken beter en efficiënter dan vroeger. Maar waar vindt u nu een goede superlijm die perfect werkt? Wij gingen op onderzoek uit en vergeleken verschillende aanbieders van superlijmen. In ons onderzoek vonden we de superlijm van Cosmofix. Dit is een lijm die perfect werkt op verschillende materialen. Uiteraard kunt u ook zelf verschillende aanbieders van superlijmen vergelijken. Superlijm wordt voor verschillende toepassingen gebruikt. Kortom, dankzij de ontdekking van Harry Coover hebben wij tegenwoordig een ideaal middel om materialen aan elkaar vast te lijmen.

Comments are closed.