Wat ga jij in 2018 renoveren?

Uncategorized

Wanneer kies je voor renoveren?

Soms moet je woning nodig opgeknapt worden. Niet alleen van binnen, maar ook van buiten. En dan hoef je niet altijd zo ver te gaan als verbouwen. Een huis kan al flink opfleuren van een nieuwe gevel, nieuwe ramen of betere isolatie. Dat laatste is misschien minder zichtbaar voor de voorbijganger, maar wel te merken in je eigen portemonnee. Renoveren is nog steeds populair, om meerdere redenen. Je kan een oud, mooi gebouw ‘redden’, het is vaak goedkoper dan het bouwen van een nieuw huis en je maakt gebouwen klaar voor een duurzame toekomst. Dit is zowel voor verhuurders als eigenaars van woningen aantrekkelijk.

Renoveren: Een mix van oud en nieuw

Wil je die oude boerderij van je ouders wat moderner maken, maar om nostalgische redenen niet alle elementen laten verdwijnen? Bijvoorbeeld die mooie rood-witte luiken en dat oude dak? Dan is renovatie dé oplossing voor jou! Renovatie is namelijk niet alleen herstellen, maar ook vernieuwen. Verder is het mixen van oude en nieuwe elementen tegenwoordig helemaal in. In de juiste handen krijg jij zo hopelijk een woning die met één been in het verleden en één been in de toekomst staat.

Renoveren: Meer licht in een oud huis

Stel dat je een oude villa hebt gekocht, die als enige minpuntje heeft dat de ramen nogal klein zijn. Ga je dan alle ramen eruit slopen en vervangen door nieuwe, waardoor het uiterlijk misschien drastisch verandert? Of accepteer je dat dit hoort bij de ‘look’ van je nieuwe thuis en zoek je naar creatieve oplossingen? Misschien kan je wel wat meer kleine ramen toevoegen, verspreid door het hele huis, of een skylight. Op die manier maak je een pand toch wat moderner, omdat de lichtval in huis wordt verbeterd. En allemaal zonder gelijk een aanbouw toe te voegen. Kortom, heel wat beter voor je budget!

Renoveren: Beter voor het milieu

Waarom zouden we elk gebouw moeten slopen, puur omdat het te oud is geworden? Ook hier is renoveren een goede oplossing. Volgens de Rijksoverheid is renovatie “vaak duurzamer, goedkoper en minder schadelijk voor het milieu dan sloop gevolgd door nieuwbouw.” Zo behoud je bijvoorbeeld ook gebouwen die er van buiten mooi uitzien en die alleen aan de binnenkant wat reparaties nodig hebben. Zorg er gewoon voor dat een kantoorpand weer voldoet aan de brandveiligheidseisen, isoleer dat appartementengebouw, en alles is weer klaar voor de toekomst! Nu alleen nog het juiste bedrijf voor het renoveren vinden, en jouw woning of bedrijfspand kan er weer tegenaan!

Comments are closed.