Ken je deze linkbuilding tips al?

Online Marketing

Wat is linkbuilding precies?

Met linkbuilding kun je jouw ranking binnen Google een enorme boost geven. Wordt jouw website namelijk vermeld op een andere website? Dan geldt dit voor Google als een belangrijke ‘stem’. Hoe meer stemmen jouw website krijgt, hoe waardevoller deze in de ogen van Google is. Het klinkt allemaal erg simpel. Maar toch is linkbuilden zo eenvoudig nog niet. Het is namelijk niet gewoon een kwestie van zo veel mogelijk vermeldingen naar jouw website op zoveel mogelijk websites zetten. Maar hoe werkt het dan wel? Lees in dit blog handige linkbuilding tips!

Dit moet je altijd in je achterhoofd houden

Hoe je straks ook gaat linkbuilden, of welke tips je straks ook wilt toepassen, je moet altijd in je achterhoofd houden dat Google alles graag zo natuurlijk en organisch mogelijk heeft. Dus een hele website bouwen om vol te proppen met links naar jouw website? Dat werkt niet. Google heeft dat door en zal jouw website juist eerder afstraffen, dan dat je hoger in de Google resultaten verschijnt. Wat Google ook snel merkt, is wanneer je aan linkjesruil doet. Plaats jij op jouw website links naar website X en plaatst website X linkjes naar jouw website? Dit voelt als een deal in plaats van een natuurlijke link. Houd dat in je achterhoofd.

Hoe moet ik dan wél linkbuilden?

Als je eenmaal door hebt dat Google alles het liefst zo organisch mogelijk heeft, is het eenvoudiger aan te voelen hoe je het beste kunt linkbuilden. Hierbij enkele tips waarmee jij jouw linkbuilding zo optimaal mogelijk maakt:

  • Vraag per domein maar 1 link naar jouw site aan
  • Vermijd websites die duidelijk gemaakt zijn voor links
  • Besef dat kwaliteit boven kwantiteit gaat wat betreft links
  • Ruil jouw links niet met één website, maar realiseer een ABC-ruil
  • Zet jouw links enkel op websites met een overeenkomend onderwerp
  • Plaats jouw links op websites met een goede autoriteit en hoge betrouwbaarheid
  • Voorzie jouw links van een anchor-tekst die gebaseerd is op een keyword analyse

Hoe linkbuilding in relatie staat tot goede content

Bovenstaande linkbuilding tips maken duidelijk dat ‘natuurlijk’ linkbuilden nog best een klus is. Daarom is het verstandiger niet alleen aandacht te schenken aan het maken van goede links, maar juist ook aan goede content. Immers, zodra de content van goede kwaliteit is, komen de goede links vanzelf wel. Natuurlijk en organisch dus! Vind je het lastig een website met relevante en interessante content te vullen? Schakel dan een gespecialiseerd online marketing bureau in. Zij helpen je graag aan goede websites met kwalitatieve teksten voor optimale linkbuilding!

Comments are closed.